CBCT ATM
Examen tridimensional de l’articulació temporo mandibular (ATM), efectuat amb tomògraf digital “cone beam” a baixa dosi de radiació, garanteix una imatge d’altíssima qualitat diagnòstica. La total amplitud de la gamma de les imatges obtingudes (visions laterals de la boca tancada i oberta, visió frontal dels còndils situats en la cavitat glenoidea i la reconstrucció 3D de l’articulació) ofereixen tots els elements per un diagnòstic exhaust i puntual. Per a tota patologia degenerativa, traumàtica, de canvis displàsics i relacions anormals entre disc, còndil i fossa es recomana el TC lateral de ATM de boca oberta i tancada per establir el millor diagnòstic.
CBCT SINUS PARANASALS
L’estudi de sins paranasals (regió rinosinusal) mitjançant Cone Beam permet representar la complexitat anatòmica de manera tridimensional.
El software utilitzat a la post-producció permet generar talls en qualsevol plànol de l’espai permetent la visualització de les fines estructures de la regió. D’aquesta manera s’obtenen imatges que permeten diagnosticar, neumatització de cavitats òssies, valoració de la permeabilitat del complex ostiomeatal, grau d’inflamació de la mucosa de revestiment, valoració de lesions quístiques i pseudoquístiques i la seva relació amb estructures òssies veïnes, valoració de l’antre maxil·lar en implantologia i valoració del diagnòstic de sinusitis.
CBCT OSSOS NASALS
L’estudi nasal mitjançant Cone Beam permet interpretar la complexitat anatòmica de manera tridimensional visualitzant el conjunt de cavitats aèries que es troben en els ossos frontals, esfenoide, etmoides i maxil·lar superior que comuniquen amb les fosses nasals.
Aquest estudi permet una correcta visualització de fractura i desviació del septe nasal, així com la morfologia de la fossa nasal i les seves asimetries.
TC OÏDA
El TC d’Oïda permet avaluar al màxim detall i òptima qualitat les petites estructures que formen l’oïda, les seves alteracions morfològiques i densitat.
Aquest estudi permet determinar qualsevol presència d’alteracions patològiques amb gran precisió, com otoesclerosis, anomalies congènites o traumatismes que puguin produir luxació dels ossetos de l’oïda interna.
SUTURA PALATINA
L’estudi de sutura palatina mitjançant Cone Beam, permet interpretar i classificar l’anatomia del paladar de manera tridimensional visualitzant correctament la morfologia del paladar segons les etapes de maduració del pacient.
En el paladar ossi, els processos palatins de l’os maxil·lar i les làmines horitzontals de l’os palatí es troben interconnectades per les sutures palatines. El coneixement de la disposició estructural i desenvolupament de les sutures palatines és útil per entendre la etiolopatogènesis de malformacions com el Torus Palatinus, així com per tractar deficiències transversals i longitudinals (compressions) del paladar en nens, joves i adultos.
MASSÍS FACIAL
El CBCT de Massís Facial és la prova d’imatge més sensible per a l’avaluació i detecció de les alteracions de l’esquelet facial. Consisteix a obtenir imatges radiològiques d’alta definició anatòmica de la regió facial / cara i mitjançant una exhaustiva reconstrucció 3D, permet identificar traumatismes, deformitats, lesions tumorals.
Per realitzar aquesta prova no cal cap preparació prèvia.
Avantatges i aplicacions:
. La TC del Massís Facial permet la valoració preoperatòria de les parets orbitàries, sinus paranasals, mandíbula i terç mitjà facial.
. Identifica fractures, avalua l’extensió de tumors i estudia les alteracions congènites i del desenvolupament.
. És de gran ajuda en la planificació dels procediments reconstructius de l’esquelet facial, com les seqüeles post-traumàtiques, la distracció òssia, la cirurgia craniofacial i ortognàtica.
. Permet conèixer la necessitat d’empelts ossis i cirurgia preprotèsica prèvia a la col·locació d’implants dentals.
. És de gran utilitat per a la valoració de la patologia condilar, les asimetries facials i les seqüeles de fissures llavipalatines.